Letni občni zbor 2017

V soboto 21.1.2017 smo se v Kolodvorski restavraciji zbrali na 89.rednem občnem zboru ČD Mlinšek.

Pregledali smo aktivnosti v preteklem letu in sprejeli plan dela in finančni plan za letošnje leto.
Društvo bo v bodoče v svojih programih dalo še večji poudarek na informiranju, strokovnih predavanjih in usposabljanjih, delavnicah in strokovnih ekskurzijah z ogledi dobrih praks. Posebno skrb namenjamo delu z mladimi v čebelarskem krožku do organiziranja tečajev, strokovnih delavnic in mentorstva za čebelarje začetnike.
V maju bomo soorganizirali 40. državno srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev, ki se ga bo predvidoma udeležilo 450 tekmovalcev in 100 mentorjev. Pripravljali se bomo na 90 letnico ustanovitve društva, ki jo praznujemo naslednje leto.
V razpravi se nismo mogli izogniti pereči problematiki zdravstvenega varstva čebel in nakupa zdravil. Prizadevali si bomo, da skupaj s Šaleško veterino najdemo rešitev za ustreznejšo oskrbo z zdravili.
Seznanili smo se z optimističnimi informacijami o postavitvi čebelnjaka in učne poti v Sadnem gozdu ob jezeru ter o pridobivanju ustreznejših društvenih prostorov.
V naše vrste smo sprejeli nove člane ter za posebne zasluge in požrtvovalno delo na področju čebelarstva podelili priznanja in diplome.
Odličje Antona Janše III. stopnje sta prejela Maksimiljan Arlič in Anton Meža. ČZ SAŠA je ob okroglem življenjskem jubileju podelila priznanja, ki sta jih prijela Franc Kumer za 70 let in Ivan Dolinšek za 80 let.
Občni zbor smo zaključili z družabnim srečanjem.
Članice in člane društva vabimo, da čim prej poravnate članarino za leto 2017