SREČANJE ČEBELARJEV V LUČAH

3. srečanje čebelarjev ČZ SAŠA pri čebelarskem centru Saša v Lučah.

ČZ SAŠA je letos 27. 6. 2015 že tretjič organizirala Srečanje čebelarjev pri čebelarskem centru Saša v Lučah, ki smo se ga udeležili tudi čebelarji iz ČD Mlinšek iz Velenja.
V strokovnem delu srečanja je bilo predvideno predavanje veterinarke Alenke Jurič, ki pa je na žalost odpadlo. Nadomeščeno je bilo z zanimivim predavanjem g. Franca Bezovška o povzročiteljih gozdnega medenja in s predavanjem o analizi medu, ki sta ga pripravila Franc Podrižnik in Tomaž Lesnjak.
Pod strokovnim vodenjem izkušenega čebelarja g. Bezovška smo spoznavali kako je potrebno iskati in prepoznati kaparje, ušice in druge povzročitelje gozdnega medenja na smreki, hoji, lipi in javorju.
V drugem predavanju nam je senzorični ocenjevalec Tomaž Lesnjak, predstavil senzorične lastnosti posameznih vrst medov, ki smo jih udeleženci lahko tudi poskusili. Terenski svetovalec Franc Podrižnik nam je praktično prikazal izvajanje meritev elektro prevodnosti in merjenje vsebnosti vode v medu.
Srečanje smo zaključili s prijetnim kramljanjem o čebelarski tematiki ob priložnostni pogostitvi, ki so jo pripravili člani ČD Luče.

V vednost vam sporočamo, da je v vzrejnem čebelarskem centru Saša v Lučah, mogoče kupiti matice. Za nakup se obrnite na gospoda Toneta Kumra na tel. številko 031 793 032.

Nekaj utrinkov iz srečanja
DSC_0834

DSC_0839

DSC_0840

DSC_0844