Vabilo na strokovno ekskurzijo v Italijo

Čebelarsko društvo tako kot vsako leto, tudi letos v sodelovanju s ČZ SAŠA organizira strokovno ekskurzijo, tokrat v Italijo. Predviden termin 29.8.2015, okvirna cena je do 50 EUR/udeleženca. Strokovno vodenje bo izvajal g. Šivic.

Program, kot ga predlaga g. Šivic:
Gre za družinsko čebelarstvo Marcon v kraju Selva del Montello, naselju kakšnih 20 km severno od mesta Treviso ali kašnih 170 km od Trsta. Tam bi lahko videli točilnico za med, bogato založeno trgovino s čebelarsko opremo in izdelki na bazi medu, na primer z odličnimi šamponi za lase in raznimi kremami, mizarsko delavnico za izdelavo panjev DB, stroj za avtomatsko zbijanje satnikov, vzrejo matic, narejanje umetnih rojev, enkratno čebelarsko šolo za učence osnovnih in srednjih šol, kakršne se ne vidi nikjer drugod, plantažo medovitih pavlovnij, dreves z največjim prirastkom lesa in še marsikaj drugega.
Obisk čebelarstva traja 3 ure. Dobimo tudi hladno kosilo: narezek (salame, pršut, sir, kruh, vino, mineralna voda in koščki pic), tako da ne bomo šli od tam lačni. Če bo čas dopuščal, lahko popoldne obiščemo italijansko Gorico, ali pa na slovenski strani Brda oz. Sveto goro nad Gorico, mogoče si bomo ogledali še posestvo g. Šivica, ki je lansko leto zaradi slabega vremena odpadlo.

Prijave sprejema ga. Fanika Grošelj na 051 232 718. Akontacija ob vpisu je 10 €, ostalo se plača pred odhodom.