41. državno tekmovanje mladih čebelarjev Slovenije v Krškem

41. državno tekmovanje mladih čebelarjev

Velenjski tekmovalci

Častni gostje

Obiskovalci

V soboto, 5. maja 2018, smo se z učenci čebelarskega krožka OŠ Gustava Šiliha Velenje z avtobusom odpeljali v Krško, kjer je na OŠ Jurija Dalmatina Krško potekalo že 41. državno tekmovanje mladih čebelarjev.
Ravnateljica Valentina Gerjevič je vse zbrane nagovorila v pozdravnem nagovoru. V sodelovanju s Čebelarskim društvom Krško pa so za nas pripravili kar pester spremljajoči program, sestavljen iz ogleda razstave o čebelarstvu dr. Janka Božiča, ogleda razstave eksotičnih živali v telovadnici šole in šolskega čebelnjaka, raznih delavnic in ogleda spominskega parka Jurija Dalmatina v neposredni bližini šole. Pozdravil nas je tudi evropski poslanec Franc Bogovič, ki je mladim ob tej priložnosti povedal, da mu je čebelarjenje vse prej kot tuje, saj je tudi njega že v najzgodnejših otroških letih zanj navdušil stari oče.
Na zaključni prireditvi pa so bili razkriti uspehi naših tekmovalcev. Učenci Borja Ranzinger, Jaka Škrubej in Timotej Kompare so za izkazano znanje prejeli srebni priznanji, Metka Škrubej in Trina Kompare bronasto priznanje, Igor Jugović pa je ponovno dokazal, da o čebelarjenju veliko ve, in si je tako prislužil zlato priznanje.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za uspeh!
Monika Dobravc, mentorica čebelarskega krožka