Tradicionalni slovenski zajtrk v Velenju

Že enajstič zapored smo se v petek, 17.11.2017 čebelarji ČD Mlinšek udeležili Medenega zajtrka v velenjskih šolah in vrtcih – v zadnjem času imenovanega »Tradicionalni slovenski zajtrk«.
Tudi letos smo podarili med otrokom v velenjskih vrtcih in jim ob tej priložnosti predstavljali življenje čebel, čebelje pridelke, delo in opremo čebelarjev.
Čebelar Marijan Moravec je s »svojo ekipo« obiskal velenjske otroke v vrtcu Ciciban in Najdihojca ter učence na osnovni šoli Gustava Šiliha in se jim pridružil pri zajtrku.
O svojem obisku je poročal takole: »Osrednja tema tokratnega poučevanja otrok o pomenu čebel, je bila mobilnost čebel. Seveda brez biologije čebel in skromne razstave čebeljih pridelkov ni šlo. Na šoli Gustav Šilih, je mentorica čebelarskega krožka organizirala še delavnico izdelave izdelkov iz voska. Mentorici Moniki hvala za popestritev dogodka. Prav tako se zahvaljujem še vodstvu vrtcev in šole, da pomagajo ozaveščati otroke o pomenu čebel. Pesem so zapeli tako, da lahko rečem samo, kapo dol. Ob povedanemu in prikazanemu ter skromni degustaciji smo se vsi strinjali, da brez čebel ne bo življenja!
Naj medi !!!«