Strokovna ekskurzija na Primorsko

Program strokovne ekskurzije na Primorsko

Letos smo se odločili, da pojdemo na Kras, točneje v Povir blizu Sežane in še v bližnji kraj Lokev ter Sežano.

Ekskurzija bo 30. 9. 2017 – odhod avtobusa z AP Velenje ob 7. uri zjutraj.

Predlagam, da se odpeljemo po avtocesti do počivališča STUDENEC, ki je med Postojno in Razdrtim, kjer bi imeli malico. Približen postanek 1 uro.

Pot nadaljujemo do Sežane in še nekaj kilometrov do kraja POVIR, kamor naj bi prispeli okrog 10. ure. Tam nas bo sprejel gospod Ivan ATELŠEK, ki nam bo predstavil svoje čebelarjenje. Ogled bo trajal od 2 – 3 ure.

Nato se bomo podali na kosilo ob 13.30 uri v 5 km oddaljeni kraj LOKEV v gostišče MOHORČIČ.

Po kosilu bi se sprehodili v istem kraju in ogledali muzej vojaške zgodovine I. in II. svetovne vojne – zasebnega zbiratelja g. Srečka Rožeta. Ogled bi trajal uro in pol.

Po ogledu muzeja nadaljujemo pot v Kraško klet v Sežani – ob cca 16.30 uri. Tam je predviden ogled kleti z enoteko in trgovino. Degustirali bomo štiri kraška vina ob narezku s pršutom, sirom in panceto.

Odhod proti domu bi bil ob 19. uri, prihod v Velenje pa predvidoma ob 22. uri.
Prispevek za ekskurzijo znaša 25,00 EUR na osebo. Svojo udeležbo na ekskurziji prijavite najkasneje do 25. 9. 2017 pri ge. Mateji Šeliga – tel. 041 / 729-032 ali na: mateja@lu-velenje.si .

Prepričani smo, da je program ekskurzije vabljiv in koristen za nova spoznanja, medsebojne izmenjave in prijetno druženje, zato vljudno vabljeni, da se ekskurzije udeležite.

Upravni odbor ČD