40. DRŽAVNO SREČANJE IN TEKMOVANJE MLADIH ČEBELARJEV V VELENJU

V soboto, 6. maja smo gostili mlade krožkarje na 40. srečanju in tekmovanju mladih čebelarjev v Velenju. Srečanja, ki ga organizira ČZS se je udeležilo preko 700 udeležencev, od tega se jih je 550 pomerilo v znanju z različnih področij čebelarstva, poznavanju medovitih rastlin in prepoznavanju vrst medu. V Sloveniji na osnovnih šolah deluje preko 170 krožkov, ki jih obiskuje okoli 2500 otrok.
Soorganizatorji letošnjega srečanja in tekmovanja smo bili OŠ Gustava Šiliha, MO Velenje in čebelarji ČD Mlinšek.
Za obiskovalce srečanja smo poleg tekmovanja, organizirali tudi bogat spremljevalni program z ogledom mesta Velenje in Pomladnega sejma na Titovem trgu.
Na Pomladnem sejmu na Titovem trgu so se poleg čebelarjev našega društva predstavili še čebelarji iz ČD Ravne Šoštanj in ČD Vinska Gora.
Letos so se tekmovanja udeležile tudi 3 ekipe krožkarjev iz OŠ Gustava Šiliha in dosegle odlične rezultate. Tako sta Rok Žerdoner in Igor Jugović dosegla zlato priznanje na srednji stopnji, ostali dve ekipi na nižji stopnji pa bronasto priznanje. Vsem tekmovalcem in mentorici Moniki Dobravc čestitamo za dosežene rezultate.

Iskrena hvala vsem, ki ste že nekaj tednov pred prireditvijo pomagali pri organizaciji in potem pri sami izvedbi prireditve.
Miran Glinšek