Učni čebelnjak v Šentilju z novo podobo

/>V letu 2015 smo načrtovali obnovo učnega čebelnjaka v Šentilju za namen izobraževanja mladih čebelarjev. Čebelnjak že nekaj let ni bil naseljen in ustrezno vzdrževan, zato v njem ni bilo možno čebelarjenje in izobraževanje. Za letošnje leto smo načrtovali obnovo lesene konstrukcije, zamenjavo brun in ostalih potrebnih vzdrževalnih del.Večino del smo že opravili, nameravamo pa še urediti okolico, dostop do čebelnjaka in zasaditev medovitih rastlin. Spomladi bomo v panje naselili čebelje družine.

S predstavniki KS Šentilj smo se dogovorili, da bomo skupaj obnovili čebelnjak in na šoli organizirali čebelarski krožek. Delovna skupina je izdelala idejni načrt obnove, v katerem je predvidela ohranitev in obnovo prvotnih elementov čebelnjaka, tako da se ohrani njegova avtentičnost.

Obnovo lesene konstrukcije in panjev so izvedli prizadevni člani ČD Mlinšek iz Šentilja s pomočjo lokalnih obrtnikov in KS Šentilj. Ostala so še krovska dela, ki bodo izvedena v kratkem. Posebej prizadevni so bili čebelarji: Bačovnik, Goličnik ter Fanika in Jaka Grošelj.

Želimo, da bi uspešno zaključili celovito obnovo in da bi v Šentilju zaživeli mladi čebelarji, ki bodo s pomočjo mentorja skrbeli za čebelnjak in okolico.
IMG_1438

IMG_1439

IMG_1436

IMG_9864 - 5-9-2015 (1)
IMG_9989 - 21-9-2015 (1)

IMG_9985-21-9-2015 (1)